Oost en zuid duitsland met francois

Waar ga je in april met een Renault Estafette naar toe?titisee

De vakantie begint wat mij betreft al bij het inpakken van de spullen.
Het bedje is opgemaakt. De koelkast gevuld. De kleren liggen in een grote weekendtas. Spelletjes mee, boeken, kaarsjes, een landkaart en gaan met die brandweerbus.

De buurman komt even zijn huis uit om te vertellen dat hij het zo’n prachtig gezicht vindt, zo’n oldtimer voor de deur. Andere bewoners van de straat voegen zich bij ons en zwaaien ons zowaar uit. Wat wonen we toch in een gezellige beurt, beseffen we ons.

We rijden de hoek om en de eerste waarderende duimen en knikkende hoofden zijn zichtbaar. Het is duidelijk, onze vakantie is begonnen en we hebben de eer om mensen met onze aanwezigheid blij te maken. Het is even wennen aan het schakelen, het geluid van de bus en de positieve aandacht die we krijgen. We betrappen onszelf er op dat we met een glimlach rijden. Ik zwaai als een koningin naar enthousiaste jongetjes die een stuk met ons mee rennen. Ik giechel als een meisje wanneer bussen vol met werkmannen ons inhalen en ons met oer geluiden laten merken dat we in een bijzondere bus rijden. Wat is dit leuk!

francois duitslandWe hebben besloten naar het Turlingerwald te rijden, een natuurgebied in het voormalig Oost Duitsland. Het is april, maar de weersverwachting is goed. Op de snelweg besluiten we achter een vrachtwagen te blijven plakken. Een goed idee, geen ingewikkelde inhaalmanoeuvres en hierdoor blijken we 1 op 11 te rijden. Regelmatig stoppen we even om wat te drinken, het toilet te bezoeken en om even de benen te strekken. Na een uurtje of zes rijden, komen we probleemloos aan bij een camping, die we in het ANWB camping boekje hebben gevonden.

We zetten de luifel op, het tafeltje en de stoeltjes buiten en trekken een flesje rode wijn open. Het is fris lenteweer. We hebben dikke vesten en stevige wandelschoenen aan. We genieten van het buiten zijn. Na een stevige wandeling en een hapfancois met luifelje eten in het restaurant op de camping besluiten we vroeg naar bed te gaan. Reizen maakt moe.

De opeenvolgende dagen is het overdag zonnig en ’s nachts fris. We kruipen tegen elkaar aan onder ons heerlijke dekbedje. We wandelen, lezen, maken af en toe een ritje naar een naburig stadje of zetten de BBQ aan. April is een frisse maand om te kamperen, maar we zijn er wel even helemaal tussenuit. Een zomer met een busje op pad is ons volgende plan. Misschien de Ardennen?

Groetjes Mariska