Thijs en Nadieh met Blueboy naar Duitsland

Een weekje met Blue Boy

Een paar maanden geleden kwam mijn vriend thuis met een big smile. Hij had een verrassing voor me. Mega nieuwsgierig dat ik ben hoorde hem helemaal uit. Een week waarin ik niets mocht plannen, hij moest op een maandag iets ophalen, ik zou een tas in moeten pakken. Allemaal kleine hints, en in een half uur wist ik het! We gaan op vakantie in een beatlebus camper. Vol enthousiasme laat hij mij de foto’s op de website www.oldskoolcampers.nl zien. En het begon te kriebelen.

De voorpret kon beginnen. Waar gaan we naar toe, lekker muziek voor onderweg, enz. Hij had een camping geboekt in Duitsland aan de Rijn bij Sankt Goarhaussen. Een onbekende plek voor mij maar het internet is veelbelovend over de omgeving.20140804_204120

Op maandag konden wij de bus op komen halen. En daar staat hij dan, vol trots aan de straat geparkeerd wachtend op ons. Snel de auto er achter gezet en even gluren in de bus. Bastian ontving ons in zijn nieuwe huis midden in de verbouwing, we zijn even gaan zitten, kopje koffie en koekje erbij en natuurlijk de uitleg over de bus, want zoals dat ook is met oude huizen hebben ook oude auto’s zijn eigen geluidjes, bijzonderheden en natuurlijk verzorging nodig. Alles is netjes uitgewerkt in een mapje zodat we het onderweg nog eens na kunnen lezen.

En dan de eerste kilometers, eerst rijd Bastian een stukje en daarna was mijn vriend aan de beurt! Het was even wennen met schakelen maar de vonken sloegen meteen over. Na het proefritje snel de spullen over geladen en There we go!!!!Heerlijk cruizen met de bus, de honden comfortabel achterin, muziekje aan en gaan!

Prachtig hoe andere weggebruikers hun nek omdraaien of hun snelheid minderde om even goed te kunnen kijken naar het plaatje. Toeteren naar anderen oldtimers, en mensen met hun telefoon uit het raam om foto’s te maken, echt prachtig. We haalden het niet om op tijd te zijn om in te checken op de camping dus net voor eindbestemming de bus langs de weg gezet. Hier mochten campers gratis overnachten. Luifel uit stoeltjes en tafel naar buiten en lekker wat drinken met uitzicht op de Rijn.20140805_112220 We hebben heerlijk geslapen in de bus en de volgende dag ons op het gemak aangemeld bij de camping. Omdat we twee honden bij hadden, hadden we ook een grote tent meegenomen. Op die manier konden zowel de honden als wij in alle ruimte slapen, en als wij even wilde touren de honden in de tent laten waar ze comfortabel liggen en kunnen genieten van de omgeving.

20140805_180110Op de camping
Na vier heerlijke dagen in dit prachtige stukje van Duitsland moesten wij helaas weer naar huis. We hadden een feestje dat we niet konden missen, en dus meteen een gelegenheid om de bus te laten zien aan alle gasten! prachtig hoe de hele familie en vriendengroep hierop reageerden. De laatste dagen stond de bus bij ons huis, het is toch een droom om zelf zo’n bus te hebben, dus we moesten even weten of hij staat bij ons huis ;-).
Na een grondige schoonmaakbeurt maandag ochtend weer vroeg vertrokken om deze jongen weer in te leveren. Bastian alles verteld over de vakantie en wat we hebben meegemaakt een kopje koffie en weer naar huis. Raar dat je zo snel kunt wennen aan deze auto en je in je eigen auto dan in eens niet helemaal op je plaats voelt. Super bedankt voor deze mooie ervaring. De beste service die je maar kunt verwachte krijg je bij Bastian. Kort en krachtig was onze vakantie die we nooit zullen vergeten.20140807_172742

Hopelijk volgend jaar nog een keer, word het dan Blue Boy of toch een van zijn andere???We gaan het zeker in de gaten houden!

Bastian! Bedankt!